Omzetstijging van 7 procent voor Primark in Q3

De Ierse modeketen Primark heeft een goede periode achter de rug. In het derde kwartaal van het boekjaar, dat eindigde op 18 juni, noteerde de fast fashion retailer een omzetstijging van 7 procent, aangedreven door de toename van het aantal vierkante meters. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

Net als in de eerste helft van het boekjaar, bedroeg de operationele winstmarge in het derde kwartaal 11,7 procent. Het aantal vierkante meters is sinds het begin van het financiële jaar gestegen met 0,8 procent. Op 18 juni telde Primark in totaal 310 winkels wereldwijd, goed voor 12 miljoen vierkante meter aan winkelruimte. In het derde kwartaal werden nog eens 11 nieuwe filialen geopend in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten en Italië.

In het vierde kwartaal verwacht Primark nog uit te breiden met 300.000 vierkante meter, met twee nieuwe vestigingen in de Verenigde Staten en één in Frankrijk. Aan het begin van volgend kalenderjaar gaan de deuren van het nieuwe distributiecentrum in Roosendaal bovendien open. Van hieruit moeten producten aan winkels in Nederland en België worden geleverd.

De omzetgroei in het derde kwartaal is volgens het bedrijf niet alleen te danken aan de uitbreiding van het winkelaanbod, maar ook aan een zwakkere pond als gevolg van de Brexit afgelopen maand. Hierdoor zijn de vooruitzichten voor de rest van het financiële jaar verbeterd, maar kunnen de resultaten in het volgende boekjaar zowel positief als negatief uitvallen. De Brexit kan volgens het bedrijf met name een negatief effect hebben op de winstmarge op de omzet van Primark’s Britse tak.

Beeld: Primark Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN