Gap Inc. zag de omzet in de maand juli naar 1,12 miljard dollar (1,02 miljard euro) dalen van 1,17 miljard dollar (1,07 miljard euro) in juni. De vergelijkbare omzet nam met 3 procent af. Dat liet het Amerikaanse bedrijf maandag weten.

De vergelijkbare omzet daalde met 1 procent meer dan in juli 2014. De omzet voor het tweede kwartaal zag het bedrijf iets afnemen van 3,98 miljard dollar naar 3,9 miljard dollar (3,5 miljard euro). Als gevolg verwacht Gap een winst per aandeel voor het tweede kwartaal van 51 tot 52 cent.

Het Gap merk rapporteerde een vergelijkbare omzetdaling van 7 procent, na een daling van 2 procent vorig jaar. Het Banana Republic merk zag de vergelijkbare omzet met 10 procent dalen, vergeleken met een stijging van 6 procent vorig jaar. Alleen bij Old Navy steeg de vergelijkbare omzet met 3 procent.

Gap wijt de omzetdaling voornamelijk aan de zwakke Japanse yen en de Canadese dollar. Ook zou de verschuiving van een aantal belastingvrije dagen in sommige staten in Amerika impact hebben gehad op het resultaat.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN