Afgelopen boekjaar behaalde Wolford AG de laagste omzet in vijf jaar dankzij een omzetdaling van 2,4 procent, maar de tijd van dalingen is nog niet voorbij, zo blijkt uit de gerapporteerde jaarcijfers. Het bedrijf zag de omzet met 14 procent daling in het eerste kwartaal.

Wolford behaalde een omzet van 25,01 miljoen euro in de eerste drie maanden van het boekjaar 2018/19. Het EBIT kwam neer op 7 miljoen euro in de min. “Als een merk dat voornamelijk beenmode verkoopt, heeft Wolford geleden onder de hittegolf die de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden en moet het bedrijf het doen met een daling van de omzet,” aldus het bericht van het bedrijf. “Daarnaast was weinige interesse te bespeuren voor de zomercollectie dan in eerste instantie verwacht was als gevolg van het maandenlang ontbreken van een creatief directeur.”

Het bedrijf kampt al langer met dalende omzetten en zette daarom een herstructurering in gang. Door systematische kostenreductie heeft Wolford AG de operationele winst licht kunnen verbeteren, aldus het bedrijf. Wolford AG heeft ook de nettoschuld met bijna de helft kunnen verminderen, van 37,9 miljoen euro naar 20,56 miljoen euro. De komende maanden zal Wolford AG zich onder andere focussen op het uitbreiden in Azië. Omzet in de Aziatische markt nam het afgelopen kwartaal met 13 procent toe, aldus het verslag.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN