• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Stella McCartney stijgt met 11 procent

Omzet Stella McCartney stijgt met 11 procent

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het gaat goed met het label van Stella McCartney. Het merk heeft in het jaar 2014 een stijging van zowel de omzet als de winst mogen rapporteren, meldt The Telegraph.

In het afgelopen financiële jaar, dat voor het bedrijf eindigde op 31 december 2014, steeg de omzet met 11 procent van 28,4 miljoen pond (38,7 miljoen euro) naar 31,6 miljoen pond (40,5 miljoen euro). De winst voor belasting nam toe van 4,9 miljoen pond (6,7 miljoen euro) tot 5,9 miljoen pond (8 miljoen euro).

Stella McCartney, dat onderdeel is van luxe-concern Kering, heeft inmiddels 30 eigen winkels wereldwijd, waarvan de laatste vier in 2014 werden geopend in Madrid, Peking, Chengdu en Palo Alto. “De directeuren zijn erg positief over de resultaten van het bedrijf en ze zijn er zeker van dat er mogelijkheden zijn in Groot-Brittannië en daarbuiten,” zei McCartney tegen Companies House, een onderdeel van de Britse regering dat vergelijkbaar is met de Nederlandse Kamer van Koophandel.

McCartney richtte het gelijknamige modemerk op in 2001, en verkoopt onder andere kleding, lingerie en parfum voor vrouwen. Het merk heeft in totaal 600 verkooppunten in ruim 70 landen, waaronder Groot-Brittannië, Italië en China.

Kering
Stella McCartney