Omzet omhoog bij Vince, verkleint verlies in tweede kwartaal

Vince Holding Corp, het moederbedrijf van luxemerk Vince, heeft de omzet in het tweede kwartaal zien oplopen met 3,8 procent naar 63,1 miljoen euro (53,3 miljoen euro). Het bedrijf heeft daarnaast het nettoverlies weten terug te brengen van 10,1 miljoen dollar naar 3,8 miljoen dollar (8,6 miljoen euro naar 3,2 miljoen dollar), zo is te zien in de gerapporteerde kwartaalcijfers.

“De resultaten van het tweede kwartaal laten de vooruitgang zien die we hebben gemaakt met het herpositioneren van Vince voor groei op de lange termijn,” aldus CEO van het merk Brendan Hoffman, in het verslag. “We blijven aangemoedigd door de algemene trend in onze resultaten en zien uit naar het verder bouwen op onze successen terwijl we werken aan het terugbrengen van Vince naar een niveau van winstgevende groei op de lange termijn.”

Door de herpositioneren en daardoor het schrappen van behaalde retailpartners, is de omzet in de groothandel 3,6 procent lager uitgevallen in het tweede kwartaal. Direct-to-consumer omzet steeg met 17,2 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Brutowinst kwam neer op 27,2 miljoen dollar (23,2 miljoen euro), in vergelijking met 25,6 miljoen dollar (21,8 miljoen euro) vorig jaar.

Beeld: website Vince

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN