• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Moncler stijgt 14 procent in eerste negen maanden

Omzet Moncler stijgt 14 procent in eerste negen maanden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In de eerste negen maanden boekte Moncler een omzet van 639,3 miljoen euro. Dat is een stijging van 14 procent, ten opzichte van de omzet van 561,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De positieve prestaties werden gerapporteerd in alle regio's.

Zeker 83 procent van de totale omzet was afkomstig uit internationale markten. In de regio Azië & rest van de wereld steeg de omzet 25 procent met wisselkoerscorrecties. Ook in China deed Moncler het goed. Korea boekte goede prestaties dankzij bestaande winkels en recent geopende winkels.

In Japan vertraagde de groei ten opzichte van de eerste twee kwartalen, als gevolg van de positie van de yen. De Amerikaanse markt zag de omzet met 18 procent groeien tegen constante wisselkoersen en 17 procent tegen actuele wisselkoersen. Vooral de nieuw geopende winkels (in de afgelopen twaalf maanden) droegen daaraan bij.

De groothandel profiteerde van de luxe warenhuizen, evenals 4 nieuwe shop-in-shops. In de regio EMEA groeide Moncler met 9 procent tegen constante wisselkoersen en 7 procent bij huidige wisselkoersen. De retail deed het goed dankzij positieve resultaten in Groot-Brittannië en Duitsland. Vooral in Groot-Brittannië, waar in het derde kwartaal een versnelling werd gezien, steeg de lokale vraag en kwamen er meer toeristen naar de winkels. Italië gaf de omzet in het derde kwartaal met 2 procent stijgen. Het retailkanaal boekte positieve resultaten, maar deze werden deels teniet gedaan door de lage groei van de groothandel.

De retail zag de omzet stijgen tot 400,4 miljoen euro, oftewel een stijging van 20 procent. Groothandel boekte een stijging van 5 procent tot 238,9 miljoen euro, dankzij de resultaten op Europese en Noord-Amerikaanse markten.

Op 30 september 2016 had Moncler 186 eigen winkels. Er kwamen in de eerste negen maanden 14 winkels bij, evenals 4 nieuwe shop-in-shops (totaal 40).

Beeld: Moncler

Moncler