Omzet loopt met 13 procent terug bij Pandora in derde kwartaal

Sieradenmerk Pandora heeft in het derde kwartaal de omzet met 13 procent terug zien lopen. Het bedrijf behaalde een omzet van 4,4 miljard Deense Kroon (588,9 miljoen euro). De afname van kortingen bij het bedrijf zorgde voor een omzetdaling van 10 procent bij gelijk aantal winkels, zo blijkt in het kwartaalverslag.

Het derde kwartaal van Pandora stond in het teken van de herlancering van het merk. Dit betekende ook een afname van kortingsacties, een lagere voorraad bij wholesale partners en een verandering van betalingstermijn in Italië, wat op zijn beurt weer invloed had op de omzet in het kwartaal.

De merk herlancering heeft volgens Pandora naar verwachting in het vierde kwartaal een positief effect op de like-for-like omzet. Door de negatieve resultaten in het derde kwartaal stelt Pandora de verwachting voor het gehele boekjaar bij. In eerste instantie verwachtte het Deense bedrijf een daling tussen de drie en zeven procent. Nu is deze bijgesteld naar een min tussen de zeven en negen procent.

Beeld: Pandora

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN