• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet licht naar beneden bij Takko Fashion in boekjaar 2018/2019

Omzet licht naar beneden bij Takko Fashion in boekjaar 2018/2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Takko Fashion had het doel om in het boekjaar 2018/2019 flink te groeien met het aantal winkels. Takko Fashion opende het afgelopen financiële jaar 122 winkels zo blijkt uit het jaarverslag. Hiermee komt het winkelportfolio op 1941 vestigingen terecht.

Gelijktijdig daalde de omzet licht naar 1,09 miljard euro. Het EBITDA noteerde een grotere daling, van 148,1 miljoen euro naar 128,3 miljoen euro. “Het afgelopen jaar was een moeilijk jaar voor de mode retail, en de hele industrie werd hard geraakt door een lange periode van warm weer,” aldus CEO Alexander Mattschull in het jaarverslag. “We zijn optimistisch over de verwachting voor dit jaar na een goede start van het seizoen.”

Takko maakte in het boekjaar zijn entree in Frankrijk. In het land heeft het Duitse bedrijf nu elf vestigingen. “Onze winkels doen het goed. Franse consumenten houden van het concept van aantrekkelijke mode tegen een goede prijs. Daarom plannen we extra openingen in Frankrijk tijdens het huidige boekjaar,” aldus de CEO.

Takko