Omzet loopt terug, maar de winst stijgt bij Galeria Inno, zo meldt de Tijd op basis van de gedeponeerde jaarrekening van de Belgische keten. De omzet liep het afgelopen jaar terug met 2 procent naar een omzet van 336 miljoen euro.

Een reden voor de teruggelopen omzet wordt in het verslag gerapporteerd als ‘verkeersproblemen’, een afname van traffic (bezoekers). De bezoekersaantallen in de filialen in Brussel, Leuven, Gent, Namen, Woluwe en Antwerpen zijn afgenomen. Ook in Charleroi kwam er minder volk over de vloer, volgens Inno komt dit omdat er naast het warenhuis een nieuw shoppingcenter haar deuren opende. Het afgelopen jaar heeft Galeria Inno het aanbod aangepast door nieuwe kledingmerken toe te voegen en merken die al aanwezig waren in het portfolio in de winkels te verplaatsen, aldus het verslag.

De winst bij de keten is echter wel toegenomen. De nettowinst nam met 26 procent toe naar 7,3 miljoen euro, aldus De Tijd op basis van de jaarrekening. Het bedrijf heeft onder andere de kosten verminderd, door personeelskosten terug te dringen.

Galeria Inno is sinds 2015 in handen van de Canadese groep Hudson’s Bay Company. HBC heeft naast Galeria Inno ook Hudson’s Bay, Saks OFF 5th en Galeria Kaufhof in het portfolio. Over het algemeent gaat het bij HBC met de omzetten minder. In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar daalde deze met 6,6 procent.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN