• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nike winst stijgt, omzet valt tegen in Q3

Nike winst stijgt, omzet valt tegen in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondanks een hoger dan verwachte winststijging, daalden aandelen in sportgigant Nike met bijna 6 procent als gevolg van een lager dan verwachte omzet in het derde kwartaal.

De winst steeg met 20 procent of 55 cent per aandeel naar 950 miljoen dollar (846 miljoen euro), hoger dan de 49 cent per aandeel die Wall Street had verwacht. Daarentegen steeg de omzet met 7,6 procent naar 8,03 miljard dollar (7,15 miljard euro), terwijl analisten een prognose van 8,20 miljard dollar hadden gemaakt.

De forse omzet in China en Noord-Amerika compenseerde voor een daling in de groeimarkten, waar de omzet met 8 procent afnam. In China steeg de omzet met 22,6 procent, dankzij grote vraag naar sportkleding, hardloop- en basketbalschoenen. In Noord-Amerika droeg de grote vraag naar basketbalmerken LeBron en Jordan bij aan de omzetstijging van 13 procent.

Het Amerikaanse bedrijf verwacht voor het lopende boekjaar een omzetstijging van onder de 10 procent, terwijl analisten 10 procent hadden verwacht. Toch was er ook goed nieuws: wereldwijde bestellingen van schoenen en kleding, die in de komende periode geleverd worden, stegen met 12 procent.

Nike