Nike regelt loonsverhoging voor ruim 7.000 werknemers

Volgend op een intern onderzoek gaat sportmoderetailer Nike het salaris van ruim 7.000 medewerkers wereldwijd verhogen. Het bedrijf is daarnaast van plan het beleid omtrent jaarlijkse bonussen aan te passen, schrijft CNBC.

In een interne memo die in handen kwam van CNBC, laat Nike weten salarisverhoging voor 10 procent van zijn medewerkers, zowel mannen als vrouwen, te regelen. Daarmee wil het bedrijf gelijkwaardigheid garanderen in het salaris voor dezelfde functies. De beslissing volgt op een intern onderzoek naar seksuele intimidatie en vrouwendiscriminatie, opgezet door een groep vrouwelijke medewerkers. Dit onderzoek heeft sinds maart 2018 al geleid tot het opstappen van elf leidinggevenden.

“Met dynamiek in intern talent en de eisen van een veranderende markt, analyseren we elk jaar de salarissen. Dit jaar hebben we een diepere analyse van alle functies, in alle markten wereldwijd, uitgevoerd. Dit programma is ontworpen om een cultuur te ondersteunen waarin medewerkers zich betrokken en gesterkt voelen,” zo luidt de memo, schrijft CNBC.

Nike heeft zo’n 74.000 medewerkers wereldwijd. Het bedrijf realiseerde in fiscaal jaar 2018 een omzetstijging van 6 procent naar 31,3 miljard euro.

Beeld: Nike

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN