• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nike overtreft verwachtingen in Q1

Nike overtreft verwachtingen in Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nike heeft voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een beter dan verwachte winst geboekt. De bedrijfsaandelen stegen, mede door de onverwachte stijging van ‘future orders’, met 6 procent op donderdag.

De nettowinst steeg met 23 procent naar 1,18 miljard dollar (1,05 miljoen euro), terwijl de omzet met 5,4 procent toenam naar 8,41 miljard dollar (7,50 miljard euro). Analisten hadden volgens een peiling van Thomson Reuters een omzet van 8,22 miljard dollar verwacht, en ook de winst overtrof de verwachtingen.

De Amerikaanse sportgigant zei dat de omzet mede dankzij de toegenomen verkoop van producten met een hogere marge was gestegen. Meer klanten kochten bij de eigen winkels en via de website van Nike. Het bedrijf zei ook dat nieuwe lanceringen van schoenen in de categorieën basketbal en hardlopen hadden geholpen klanten richting de duurdere artikelen te loodsen.

De toename van future orders, een belangrijke maatstaf voor vraag, steeg met 17 procent. Analisten hadden een gemiddelde daling verwacht naar 10,3 procent, vergeleken met 13 procent aan het einde van het vierde kwartaal.

Nike