De Europese Commissie heeft opnieuw een boete opgelegd aan een modebedrijf. Dit keer is Nike aan de beurt, zo blijkt uit het bericht van de Commissie.

De Europese Commissie is van mening dat Nike restricties heeft opgelegd aan handelaren. Deze handelaren mochten geen producten verkopen in andere landen dan hun eigen binnen de Europese Unie. Het had betrekking op merchandise van bekende Europese voetbalclubs.

Margrethe Vestager van de Europese Commissie in het bericht: “Voetbalfans hechten waarde aan producten van hun favoriete teams zoals t-shirts en sjaals. Nike heeft velen van hun licentiehouders tegengehouden bij het verkopen van deze producten in een ander land waardoor de keuze afnam en de prijzen voor consumenten hoger werden. Dit is illegaal volgens de Europese regels.”

Het onderzoek naar Nike werd in juni 2017 geopend. Nike heeft volledige medewerking aan het onderzoek verstrekt en is zelfs boven grenzen van de verplichting gegaan, waardoor Nike veertig procent minder boete hoeft te betalen in ruil voor de medewerking, aldus het bericht.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN