• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nike Inc ziet omzet met 7 procent stijgen in Q3

Nike Inc ziet omzet met 7 procent stijgen in Q3

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het derde kwartaal rapporteerde Nike Inc een omzet van 8,4 miljard dollar (7,7 miljard euro), wat neerkomt op een stijging van 7 procent bij wisselkoerscorrecties. De nettowinst steeg met 20 procent tot 1,1 miljard dollar (1,01 miljard euro). Volgens Nike waren de cijfers te danken aan een ‘toenemende vraag vanuit de consument wereldwijd’.

Het merk Nike zag de omzet met 7 procent stijgen naar 7,9 miljard dollar. Dat was het gevolg van dubbelcijferige groei in West-Europa, Groot-China en opkomende markten, evenals de categorie sportswear en het merk Jordan Brand. De omzet van Converse steeg met 3 procent naar 498 miljoen dollar, dankzij groei in de Verenigde Staten.

“De kracht van Nike’s diverse, wereldwijde portfolio leverde een nieuwe solide kwartaal van groei en winst af,” stelt president, voorzitter en CEO Mark Parker van Nike Inc in een statement. M.O<

Nike Inc zei dat de brutomarge met 140 basispunten uitkwam op 44,5 procent. Hogere gemiddelde verkoopprijzen werden meer dan gecompenseerd door hogere productkosten, ongunstige wissel koerscorrecties en het effect van hogere off-price sales.

De verwaterde winst per aandeel steeg 24 procent tot 0,68 dollar. Volgens Nike is dat het gevolg van de verkoop en administratieve kosten leverage, hogere overige netto-inkomsten, een lagere belastingdruk en een lager gemiddeld aantal aandelen.

Beeld: Nike Facebook

Nike