• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Netto-omzet Urban Outfitters stijgt met 12 procent in Q4

Netto-omzet Urban Outfitters stijgt met 12 procent in Q4

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Urban Outfitters heeft een nettowinst van 80 miljoen dollar behaald in de laatste drie maanden van het fiscale jaar, dat eindigde op 31 januari 2015. De totale netto-omzet over het vierde kwartaal steeg met 12 procent tot 1,01 miljard dollar.

Het netto-omzet van de retail steeg met 6 procent. Het retailsegment bij Free People zag een netto-omzetstijging van 18 procent, en bij de Anthropologie Group werd een stijging van 6 procent gezien. De groothandel had een netto-omzetstijging van 21 procent.

Voor het totale jaar zag het bedrijf de omzet met 8 procent toenemen tot 3,3 miljard dollar. De retail steeg met 2 procent en de groothandel zag een omzetstijging van 27 procent.

"We zijn blij om onze eerste miljard dollar in een kwartaal rapporteren," zegt CEO Richard A. Hayne, toevoegend: "Het is bemoedigend om deze omzetontwikkeling door te zetten in het eerste kwartaal van 2015."

In het laatste kwartaal daalde de brutowinst met 207 basispunten ten opzichte van vorig jaar. In het gehele fiscale jaar daalde de brutowinst met 227 punten.

In 214 opende Urban Outfitters 38 nieuwe winkels, waaronder 15 Anthropologie Group-winkels, 12 Free People-winkels, en 11 Urban Outfitters-winkels. Er werden 3 filialen van Urban Outfitters gesloten vanwege aflopende lease contracten.

Urban Outfitters