Net-a-Porter behaalt eerste winst in vijf jaar

Vijf jaar investeren in Net-a-Porter heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen voor Richemont. Het online luxe modeplatform heeft een winst voor belasting behaald van 11 miljoen pond (15 miljoen euro), tegenover een verlies van 9,7 miljoen pond (13,4 miljoen euro) vorig jaar.

De Net-a-Porter Group zegt dat de omzet met 22,8 procent is gestegen tot 654 miljoen pond (902 miljoen euro) in boekjaar tot maart. Het aantal maandelijkse unieke bezoekers is gegroeid tot 10,7 miljoen, waarvan 45 procent van de omzet afkomstig is uit Europa, 31 procent uit de Verenigde Staten en een kwart uit Azië en de rest van de groep, zo liet de groep weten in The Telegraph.

De groei is voornamelijk te danken aan de sterke verbetering van de drie websites van de groep, te weten Net-a-Porter, Mr Porter en The Outnet. Belangrijkste aanjagers van de groei waren een sterke verbetering in drie websites van de groep.

Vorig jaar investeerde Richemont 14 miljoen pond (19,3 miljoen euro) in Net-a-Porter. Door krachten te bundelen met Yoox ontstaat er een gecombineerde omzet van 940 miljoen pond (1,3 miljard euro), die voor Net-a-Porter reden zou zijn om later dat jaar de beursgang te maken op de London Stock Exchange.

Net-a-Porter werd in 2000 opgericht door voormalig mode-journalist Natalie Massenet, die tien jaar geleden 97 procent van haar bedrijf verkocht aan Richemont voor een gerapporteerd bedrag van 50 miljoen pond.

Massenet, nu uitvoerend voorzitter van de groep, laat weten: "In de afgelopen 15 jaar heeft de Net-a-Porter Group de luxe markt radicaal veranderd. Het is een ongelooflijke reis geweest, te beginnen met het concept en het eerste idee transformeren in 's werelds grootste online fashion bestemming."

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN