• Home
  • Nieuws
  • Business
  • “MS Mode vraagt faillissement aan”

“MS Mode vraagt faillissement aan”

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Modeketen MS Mode zal vandaag bij de Rechtbank van Amsterdam faillissement aanvragen. Dat blijkt uit documenten die aan het personeel zijn gestuurd, die nu in handen zijn van de Telegraaf.

Volgens de documenten krijgt al het personeel vrijdag zijn ontslag. De salarissen zullen dan worden overgenomen door het UWV.

Het bedrijf vroeg vorige uitstel van betaling aan wegens ‘tegenvallende resultaten als gevolg van een negatief sentiment in de modebranche’. “Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten,” zegt MS Mode. “Deze beslissing heeft vooralsnog geen gevolgen voor de werkmaatschappijen buiten Nederland.” Alle winkels en de webshop blijven open.

Achter de schermen werd er al langer gewerkt aan een doorstart; in de periode voor de surseance zijn er al diverse gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen om MS Mode (of onderdelen) over te nemen. De gesprekken zijn ook na de aanvraag van uitstel van betaling worden voortgezet.

Later meer.

Beeld: Facebook MS Mode

MS Mode