• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijke overname Stuart Weitzman door Coach

Mogelijke overname Stuart Weitzman door Coach

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse accessoiremerk Coach staat op het punt schoenenmerk Stuart Weitzman over te nemen voor iets minder dan 600 miljoen dollar (501,7 miljoen euro). Dat meldt Women's Wear Daily.

De overeenkomst zal deze week nog bekend worden gemaakt, maar eerst moet Coach de andere gegadigden, Advent International Corp. en Brown Shoe Co., in de laatste ronde uitbieden. De Amerikaanse media lijken verzekerd van een zege voor Coach.

Mocht de overname doorgaan, dan zal het de eerste keer zijn dat Coach een bedrijf overneemt. Het merk heeft tot nu toe gekozen voor organische groei, maar met Stuart Weitzman in het pakket zou Coach een groter een aandeel van de schoenenmarkt voor zich kunnen winnen.

Stuart Weitzman is al jaren het onderwerp van overnamegeruchten. Volgens WWD hadden analisten een groter bod verwacht, maar zou de onzekerheid over de waarde van het bedrijf zonder de eventuele creatieve leiding van oprichter Stuart Weitzman parten spelen. Het is nog steeds niet zeker of Weitzman aanblijft of niet.

Aandelen in Coach daalden na bekendmaking van het bericht met 1,6 procent, terwijl aandelen in Weitzman met 0,5 procent zakten. Weitzman is onderdeel van The Jones Group, dat in 2013 werd overgenomen door Sycamore Partners.

De deal is bevestigd. Coach neemt Stuart Weitzman over voor 574 miljoen dollar.

Coach
Stuart Weitzman