• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijke kopers voor McGregor en dochter Gaastra

Mogelijke kopers voor McGregor en dochter Gaastra

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een Chinese familie is van plan het merk Gaastra, onderdeel van het failliete modebedrijf McGregor, over te nemen. Daarnaast hebben de investeringsfondsen Apollo en Alteri een gezamenlijk bod uitgebracht op heel McGregor. Dat meldt het FD op basis van gesprekken met betrokkenen.

De Chinese familie Lo is al eigenaar van belangrijke internationale merkrechten op Gaastra. De familie zou dat volgens de krant als drukmiddel gebruiken om op te vallen bij de curatoren van McGregor. Bovendien heeft Lo het bod op Gaastra uitgebracht samen met Xstyles, een partner van McGregor.

McGregor en de familie Lo, ook eigenaar van de Aziatische tak Gaastra International Group Limited (GIGL), sloten vijf jaar geleden al een overeenkomst over de verdeling van de rechten van Gaastra. McGregor kreeg toen het recht om producten van het merk te verkopen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Die afspraak is volgens de Chinese familie door het faillissement niet meer geldig. Als een nieuwe eigenaar Gaastra-producten wil blijven verkopen, moeten volgens de Chinezen nieuwe afspraken worden gemaakt, wat het verkoopproces een stuk gecompliceerder maakt.

Naast de familie Lo hebben de investeringsmaatschappijen Apollo en Alteri volgens het FD een bod uitgebracht. McGregor bevestigt, noch ontkent het bericht. ”In dit stadium van de onderhandelingen doen wij hierover geen nadere mededelingen,” meldt een persvoorlichter aan FashionUnited.

McGregor vroeg vorige maand uitstel van betaling aan, slechts vijf weken na het aantreden van de nieuwe topman Armin Broger. Naast de twee nieuwe biedingen zou ook de huidige aandeelhouder Marcel Boekhoorn interesse in een overname hebben getoond. Inmiddels heeft McGregor voor elf van de vijftig bedrijfsonderdelen faillissement aangevraagd.

Beeld: McGregor Fashion Group Facebook

GAASTRA
McGregor