• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moeizaam Q1 voor Guess

Moeizaam Q1 voor Guess

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een moeilijk retailklimaat, zowel in de Amerikaanse thuismarkt als in het buitenland, zorgde voor de nodige problemen voor Guess. De modegroep boekte een nettoverlies van 25,2 miljoen dollar (22,6 miljoen euro) of 30 cent per aandeel, vergeleken met een winst van 3,3 miljoen dollar vorig jaar.

Het gecorrigeerde nettoverlies bedroeg 23 cent per aandeel, terwijl Wall Street een verlies van 19 procent had verwacht. Als gevolg daalden de Guess aandelen met 1,8 procent na sluiting van de beurs.

De omzet daalde in de eerste drie maanden van het jaar tevens met 6,3 procent naar 448,8 miljoen dollar (402,5 miljoen euro). De vergelijkbare omzet, waaronder ook de omzet uit online activiteiten, zakte met 4 procent.

CEO Victor Herrero gaf toe dat de situatie in de Verenigde Staten, met name voor warenhuizen, en in mindere mate in China, moeizamer was dan verwacht, maar benadrukte in een conference call met analisten dat het merendeel van de omzet in het buitenland gegenereerd wordt. Vorig jaar werd bijna 60 procent van de totaalomzet buiten de Verenigde Staten gerealiseerd.

Guess is van plan dit jaar 45 winkels in Europa en Scandinavië te openen, waaronder in Turkije, Ierland, Finland, Zweden en Denemarken en ook tien 10 vestigingen in Rusland. Inmiddels telt het bedrijf 840 eigen winkels en ook nog 792 filialen in handen van derden.

Herrero zei ook dat er genoeg flexibiliteit binnen het bedrijf was om expansieplannen bij te stellen, mocht de winst er teveel onder lijden. Bijna de helft van de huidige huurcontracten in de Verenigde Staten en Canada loopt binnen de komende drie jaar af, waardoor nieuwe, goedkopere huurcontracten kunnen worden afgesloten, aldus de topman.

Guess verwacht ondanks de huidige omstandigheden voor het tweede kwartaal een winst per aandeel van 4 tot 8 cent en een omzetstijging van tussen 0,5 en 2,5 procent.

Guess