• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Versace duikt in het rood tijdens financiële jaar 2020

Moederbedrijf Versace duikt in het rood tijdens financiële jaar 2020

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Capri Holdings Limited heeft in het recente boekjaar de omzet, ondanks de effecten van de pandemie, nog zien stijgen. De omzet kwam dankzij een omzetstijging van 6 procent neer op 5,5 miljard dollar (4,9 miljard euro), zo blijkt uit het jaarverslag. Ondanks deze positieve cijfers heeft het bedrijf een nettoverlies geleden van 225 miljoen dollar (200 miljoen euro) tijdens het boekjaar.

De groep, dat het moederbedrijf is van Versace, Jimmy Choo en Michael Kors, zag in het vierde kwartaal de omzet teruglopen met 11,3 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van het boekjaar 2019. De groep behaalde een omzet van 1,2 miljard dollar (1,06 miljard euro). Het nettoverlies in het kwartaal kwam neer op 551 miljoen dollar (490 miljoen euro).

Capri Holdings Limited 200 miljoen euro in het rood in FY20

Versace behaalde in het boekjaar een omzet van 843 miljoen dollar (750,7 miljoen euro). Jimmy Choo behaalde een omzet van 555 miljoen dollar (494,2 miljoen euro). Michael Kors, het hoofdmerk uit het portfolio van de groep, behaalde een omzet van 4,1 miljard dollar (3,6 miljard euro).

De CEO van Capri Holdings Limited, John Idol, meldt in het jaarverslag dat ook in het boekjaar 2021, wat recent is begonnen, de impact van de pandemie te merken zal zijn bij het bedrijf. Tijdens het eerste kwartaal was het gehele winkelportfolio van de groep voor 55 procent van de tijd gesloten. Het bedrijf verwacht dan ook dat de resultaten van het eerste kwartaal met ongeveer 70 procent achter de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2020 liggen.

Beeld: Website Jimmy Choo

Capri Holdings Limited
Coronavirus
Jimmy Choo
Michael Kors
Versace