Mode Unie roept de Vlaamse en Federale regering op te focussen op het ondersteunen van de Belgische modesector in zijn geheel. Dit doet de brancheorganisatie in een persbericht nadat diverse mediabronnen deze week berichten over mogelijke overheidssteun aan FNG.

Hoewel Mode Unie FNG niet bij naam noemt, hint het wel op de berichten dat de overheid ‘een individuele onderneming’ zou gaan ondersteunen. De afgelopen week kwamen deze berichten naar buiten over FNG bij onder andere De Standaard. “Onze zelfstandige modeondernemers zijn dan ook massaal vragende partij om niet te discrimineren in steunmaatregelen binnen dezelfde sector,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in het persbericht.

Mode Unie riep gisteren nog op tot een btw-verlaging voor de modesector in de laatste twee kwartalen van 2020. Dit zou de sector de nodige ademruimte verschaffen. Een tijdelijke btw-verlaging zal namelijk het marge van winkeliers verhogen, waardoor de schade van de coronacrisis enigzins gecompenseerd kan worden. “Voor veel modeondernemingen staat het water aan de lippen. Deze maatregel kan een faillissementengolf afvlakken en tegelijkertijd een massa aan ontslagen vermijden,” aldus Delanghe. “De enige correct manier hiervoor is een maatregel toe te passen voor de hele sector, zoals een tijdelijke BTW-verlaging.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN