Minder omzet voor de Tom Tailor Group in H1

De Duitse Tom Tailor Group zag zijn omzet in de eerste helft van het lopende boekjaar met 1,1 procent dalen naar 446,3 miljoen euro. Hoewel het merk Tom Tailor een omzetstijging realiseerde in de periode, daalde de omzet bij het label Bonita met 8,9 procent. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Tom Tailor Group zag zijn EBITDA in het eerste halfjaar met 17,3 miljoen euro groeien naar 11,8 miljoen euro. Daarmee is de groep naar eigen zeggen goed op weg het tweejarige kostenbesparingsplan van 30 tot 40 miljoen euro te behalen.

“De eerste helft van 2017 is een uitdagende, maar ook succesvolle periode geweest voor Tom Tailor Group,” verklaren CEO Heiko Schäfer en CFO Thomas Dressendörfer in een persbericht. “Ten eerste blijft de marktomgeving alles behalve gemakkelijk. Het middensegment van de modeindustrie kreeg weer te maken met een daling vergeleken met de eerste helft van 2016. In deze marktomgeving lukte het ons om te groeien en marktaandeel te winnen, met name met het Tom Tailor merk,” aldus de directie.

Minder omzet voor de Tom Tailor Group in H1

Cijfers Bonita drukken omzet Tom Tailor Group

Resultaten bij het Tom Tailor merk waren positief in het afgelopen halfjaar. De omzet van Tom Tailor’s retailactiviteiten groeide met 1,7 procent naar 137,8 miljoen euro. Groothandelsactiviteiten van het merk zagen een omzetstijging van 3,9 procent naar 160,1 miljoen euro. De segmenten zagen met name in het tweede kwartaal een grote groei. De positieve resultaten werden echter gedrukt door het merk Bonita, waar de omzet 8,9 procent daalde naar 153,4 miljoen euro. In het tweede kwartaal kelderde Bonita’s omzet met 14,7 procent.

Door toedoen van de omzetdaling kwam de brutowinst volgens de groep 1,7 procent lager uit op 252 miljoen euro. Het brutowinstmarge daalde van 56,8 procent naar 56,5 procent.

Op basis van de behaalde resultaten heeft Tom Tailor Group de verwachtingen voor het gehele boekjaar 2017 licht aangepast. De groep verwacht nu dat de lichte daling van de omzet ook in het tweede halfjaar zal doorzetten. Het EBITDA komt naar verwachting juist een stuk hoger uit, te danken aan de herstructurering die het bedrijf in 2016 doorvoerde.

Beeld: Tom Tailor Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN