• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Michael Kors snijdt in twee derde van personeelsbestand Franse hoofdkantoor'

'Michael Kors snijdt in twee derde van personeelsbestand Franse hoofdkantoor'

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Luxe modemerk Michael Kors, onderdeel van Capri Holdings Limited (voormalig Michael Kors Holdings Limited), is voornemens om in twee derde van het personeelsbestand van het Franse kantoor te snijden. Dit schrijft FashionNetwork. Het plan om het personeelsbestand te reduceren werd volgens de nieuwssite in januari dit jaar aangekondigd en op 2 mei j.l. goedgekeurd.

Bronnen van FashionNetwork.com verklaren tegenover de nieuwssite dat Michael Kors zijn organisatiestructuur in Europa wil veranderen en zijn hoofdactiviteiten naar de twee hoofdkantoren in Londen en Milaan wil verplaatsen. Op het Franse kantoor werken op dit moment ongeveer dertig werknemers die verantwoordelijk zijn voor de verkoop en pers in Frankrijk en de Benelux en de merchandising en franchiseondernemingen in de EMEA-regio.

De komende weken wordt duidelijk welke personeelsleden hun baan behouden en welke eventueel worden overgeplaatst naar het kantoor in Londen, zo schrijft FashionNetwork.

Het schrappen in het personeelsbestand wordt door de onderneming gerechtvaardigd door de tegenvallende resultaten van het merk in de EMEA-regio. In de eerste drie kwartalen van boekjaar 2019 daalde de omzet in deze regio volgens FashionNetwork 8,8 procent.

Capri Holding Limited
Michale Kors