• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mei omzet L Brands blijft gelijk

Mei omzet L Brands blijft gelijk

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

L Brands, het moederbedrijf van Victoria’s Secret, zei dat de vergelijkbare omzet in de maand mei gelijk was gebleven ten opzichte van een jaar geleden. Daarmee overtrof het bedrijf zijn eigen verwachtingen.

De omzet in mei bedroeg in totaal 816,6 miljoen dollar (730,0 miljoen euro). L Brands verwacht voor juni een vergelijkbare omzetstijging van 1 tot 3 procent.

De omzet van Victoria’s Secret daalde echter met 1 procent, terwijl Bath & Body Works een stijging van 3 procent realiseerde. Vorige maand waarschuwde de modegroep al dat de omzet in mei aan het teruglopen was, en verlaagde de prognose voor het lopende boekjaar.

Binnen Victoria’s Secret compenseerde het positieve resultaat van Pink voor de omzetdaling van cosmetica- en lingeriebeha’s. L Brands heeft Greg Unis aangenomen om de cosmeticadivisie aan te sturen en te herpositioneren, en benoemde Jan Singer als baas van Victoria’s Secret. Een paar weken geleden zei het bedrijf al dat het de ouderwetse catalogi en badmode zou schrappen.

L BRANDS
Victoria's Secret