• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Meer winst per aandeel PVH Corp dan verwacht in Q1

Meer winst per aandeel PVH Corp dan verwacht in Q1

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De omzet van PVH Corp steeg met 4 procent of 5 procent bij wisselkoerscorrecties tot 2 miljard dollar (1,7 miljard euro). De winst per aandeel op GAAP-basis bedroef 0,89 dollar, terwijl er eerder was gerekend op een winst van 0,73 tot 0,75 dollar. De jaarverwachting op GAAP-basis is bijgesteld van 6,24 tot 6,34 dollar, terwijl dat eerder nog 6,20 tot 6,30 dollar was.

CEO Emanuel Chirico: “We beleven nog steeds een sterk momentum met onze Calvin Klein en Tommy Hilfiger business, die ons in staat stelt om onze omzet en earnings guidance voor het eerste kwartaal te versnellen, ondanks de macro-economische omgeving en de zeer prominente retailmarkt in de VS. We zijn blij om onze winstverwachting voor het jaar te verhogen ondanks de volatiliteit die in de macro-economische omgeving blijft bestaan. "

De omzet van Calvin Klein steeg met 5 procent of 6 procent met wisselkoerscorrecties naar 756 miljoen dollar. De internationale omzet steeg met 11 procent of 13 procent bij wisselkoerscorrectie en kwam uit op 380 miljoen dollar, dankzij sterke resultaten in Europa en China. Bij een gelijkblijvend aantal winkels steeg de omzet met 3 procent.

Tommy Hilfiger zag de omzet met 6 procent stijgen, ofwel 9 procent bij wisselkoerscorrecties, en bedroeg 842 miljoen dollar. De internationale omzet ssteg met 15 procent en 19 procent bij correctes tot 524 miljoen euro, dankzij goede prestaties op alle markten en kanalen in Europa. De internationale omzet bij een gelijkblijvend aantal winkels steeg met 14 procent. De omzet in de Verenigde Staten daalde met 318 miljoen dollar (5 procent), als gevolg van het afstoten van de groothandel van vrouwencollecties in de Verenigde Staten en Canada in het vierde kwartaal. G-III Apparel heeft inmiddels een licentieovereenkomst getekend met PVH Corp voor de distributie. Bij een vergelijkbaar aantal winkels daalde de omzet met 4 procent.

Heritage Brands rapporteerde een 3 procent omzetdaling bij een omzet van 391 miljoen dollar. Bij een vergelijkbaar aantal winkels bleef de omzet gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Voor het gehele jaar verwacht PVH Corp een omzetstijging van 3 procent of 5 procent bij wisselkoerscorrecties. De Mexico-deconsolidatie en de G- III licentie zullen naar verwachting voor een omzetvermindering zorgen. Voor Calvin Klein wordt een omzetstijging van 6-7 procent verwacht, tegenover een stijging van 2-4 procent voor Tommy Hilfiger. De omzet voor het merk Heritage Brands blijft naar verwachting vlak.

Beeld: PVH Corp website

PVH Corp