• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Meer details bekend over beursgang Canada Goose

Meer details bekend over beursgang Canada Goose

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Canada Goose is van plan om later dit jaar de beursgang te maken, en heeft documenten ingediend voor New York en Toronto. Een maand na de eerste bekendmaking van het nieuws wordt er meer duidelijk over de details van de beursgang. Volgens de documenten zal het bedrijf aandelen aanbieden onder de naam Goos. Dat meldt WWD.

Er zullen verschillende aandelen verkrijgbaar zijn, zo zijn er onderliggende aandelen met één stem per aandeel en de meervoudige stemgerechtigde aandelen met 10 stemmen per aandeel. Uit de documenten blijkt tevens dat het modebedrijf een netto-inkomen had van 26,5 miljoen dollar op een netto-omzet van 290,8 miljoen dollar. Het bruto resultaat kwam uit op 145,6 miljoen dollar, met een brutomarge van 50,1 procent. Per 31 december 2016 werd het label, dat bekend staat om zijn luxe donsjassen, in 36 landen verkocht via 2.500 groothandelpunten.

In december 2013 verwierf Bain Capital een meerderheidsbelang van 70 procent in het bedrijf. Bain zal nog steeds een controlerend belang hebben in de onderneming na de beursgang; zo’n 10 procent van het bedrijf zal verkocht worden via de beurs. Canada Goose hoopt dat de beurswaarde van het bedrijf wordt geschat op 2 miljard dollar (1,9 miljard euro).

Beeld: Canada Goose website

Canada Goose