Mango webomzet groeit in 2014

Mango boekte in 2014 een totale omzet van 2 miljard euro, een stijging van 9,3 procent ten opzichte van 2013. Het Spaanse modebedrijf realiseerde een groei in alle markten waar het actief is, en zag de webomzet met maar liefst 48 procent procent stijgen. Dat meldt Europa Press.

Mango zag de omzet in de Spaanse thuismarkt met 16 procent stijgen naar 375 miljoen, terwijl de omzet in de rest van Europa met 4 procent groeide naar 843 miljoen euro. De mondiale omzet steeg met 12 procent naar 797 miljoen euro.

Naast de groei van 9,1 procent van de wegomzet, meldde het bedrijf ook dat de online omzet via smartphones verdubbelde, dankzij de introductie van een nieuwe app. Het modebedrijf boekte in 2014 ook een record van bijna 2 miljard bezoeken aan de site.

Uitbreiding van online diensten

Na het succes van het afgelopen boekjaar is Mango van plan de online activiteiten te blijven ontwikkelen. “We zullen blijven investeren in de verbetering van onze online diensten,” zei vicevoorzitter Jonathan Andic in een persverklaring. “De ontwikkeling van onze mobiele app en onze website heeft geleid tot online verkoop in 76 landen. Ons doel voor 2015 is om onze diensten uit te breiden naar andere landen, zij het direct of via lokale partners.”

Als onderdeel van deze uitbreiding, en de optimalisering van het winkelnetwerk, opende de modeketen vorig jaar 43 nieuwe winkels.

Ondanks de grote omzetgroei, rapporteerde Mango een daling van de nettowinst van 14 procent naar 77,8 procent. De oorzaak van de daling maakte het bedrijf niet bekend, hoewel het bedrijf voor de ontwikkeling in het retailnetwerk en de online diensten wellicht de nodige winst heeft moeten inboeten. Mango liet weten dat het de uitbetaling van dividenden aan aandeelhouders met 35 procent heeft verlaagd.

Volgens het maatschappelijk verslag van het bedrijf, ontvangt Mango oprichter en tevens grootste aandeelhouder Isak Andic dit jaar dividenden van 50 miljoen euro, een daling ten opzichte van de 78 miljoen euro die hij in 2013 uitbetaald kreeg.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN