• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mango tekent eerste lening met kosten afhankelijk van behalen duurzaamheidsdoelstellingen

Mango tekent eerste lening met kosten afhankelijk van behalen duurzaamheidsdoelstellingen

Door Marthe Stroom

20 apr. 2022

Business

Photo Credits: Flagship de Mango en el número 36 del Paseo de Gracia de Barcelona, fotografía de archivo.

Mango tekende dinsdag ochtend een lening waarvan de kosten zullen verminderen als het bedrijf haar sociale en ecologische duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 bereikt, zo deelt Mango mee in een persbericht. Onder de doelstellingen valt onder andere het enkel nog gebruiken van ‘duurzaam katoen’ en ‘gerecycled polyester’. Daarnaast is een verlaging van een tiende in CO2 uitstoot een genoemde voorwaarde. Het is de eerste keer dat Mango een financiële deal op basis van duurzaamheidsdoelstellingen tekent.

In het persbericht deelt Mango verder mee dat de doelstellingen zijn gevalideerd door een ‘tweede partij’ en dat CaixaBank bij de deal betrokken is als coördinerend orgaan, ‘sustainability agent’ en bookrunner.

Er wordt in de deal een nieuwe lening van 200 miljoen euro toegekend. Daarnaast wordt de terugbetaling van een openstaande lening ter waarde van 236 miljoen euro die gepland stond voor 2023 verlengd tot 2028.

Mango’s CFO Margarita Salvans noemde de transactie in het persbericht ‘historisch’: ´´Niet alleen is dit de eerste keer dat we de kosten van onze schulden linken aan duurzaamheidsindicatoren, ook hebben we de terugbetalingsdatum verlengd, de kosten verbeterd en onze financiële capaciteit verdubbeld.´’

DUURZAAMHEID
MANGO