• Home
  • Nieuws
  • Business
  • LVMH opent dertigste productielocatie in Italië

LVMH opent dertigste productielocatie in Italië

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse luxelabel Celine heeft een nieuwe fabriek voor lederwaren geopend. Dat schrijven diverse media, waaronder FashionNetwork. Het is een mijlpaal voor moederbedrijf LVMH, dat nu over dertig productielocaties in Italië beschikt.

De fabriek, genaamd ‘La Manufacture’, bevindt zich in Radda in Chianti, nabij Florence. Het nieuwe gebouw beschikt over 5.200 vierkante meter aan oppervlak, met nog eens 4.000 vierkante meter aan parkeerplaats. Het gebouw heeft een houten dak, een ijzeren structuur en grote raampartijen. Deze raampartijen zorgen voor natuurlijke verlichting in het pand. Daarnaast is het dak uitgerust met zonnepanelen en is er een opvangsysteem voor regenwater. Het daarmee duurzame gebouw werd ontworpen door architect Fabio Barluzzi.

De nieuwe productielocatie biedt momenteel werk aan 129 mensen, waarvan 117 gespecialiseerd in lederwaren. Celine verwacht dat het personeelsbestand de komende twee jaar zal verdubbelen.

Moederbedrijf LVMH beschikt in de regio Toscane over de meeste productielocaties, onder andere die voor de productie van Louis Vuitton’s tassen en accessoires van Bulgari. Volgend jaar opent Fendi er een fabriek van zo’n 13.000 vierkante meter groot, schrijft FashionNetwork.

CELINE
LVMH