• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Louis Vuitton wint eerste ronde tegen vervalsers op Amazon

Louis Vuitton wint eerste ronde tegen vervalsers op Amazon

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Louis Vuitton is succesvol geweest in de eerste stappen tegen vervalsers op Amazon. 30 winkeleigenaren op Amazon hebben een verbod gekregen om zaken te doen terwijl het proces tussen Louis Vuitton en de ondernemers nog loopt. Het luxemerk startte eind mei een rechtszaak om de verkoop van vervalsingen tegen te gaan.

Via Amazon kunnen gebruikers een eigen ‘winkel’ openen. Louis Vuitton is een zaak gestart tegen 30 winkeleigenaren die producten verkopen met één of meerdere handelsmerken van het luxemerk. Louis Vuitton startte de zaak om niet alleen de verkoop van nepproducten te stoppen maar ook om ervoor te zorgen dat deze eigenaren niet de online winkel sluiten en een andere weer openen. In totaal heeft Louis Vuitton de winkels aangeklaagd voor 60 miljoen dollar (54 miljoen euro).

Vuitton zegt daarnaast dat de vervalsingen schade aanbrengen aan het imago van het merk. De consument zou het vertrouwen verliezen in de producten die daadwerkelijk door het merk gemaakt zijn, nu er zoveel vervalsingen zijn die ook bijvoorbeeld op Google hoog in de zoekresultaten staan.

Beeld: Louis Vuitton website

Louis Vuitton