• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Louis Vuitton wil fabriek openen in de Verenigde Staten

Louis Vuitton wil fabriek openen in de Verenigde Staten

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Louis Vuitton is van plan een fabriek te openen in de Verenigde Staten om te voldoen aan de toenemende vraag naar de producten van het Franse luxemerk in het land. Dat liet CEO Michael Burke weten tegenover Bloomberg.

Volgens Burke wordt momenteel onderhandeld over de mogelijkheid voor een Amerikaanse fabriek, maar verdere details wilde hij niet geven. Bernard Arnault, voorzitter van moederbedrijf LVMH, noemde afgelopen januari al eens de mogelijkheid tot de opening van een Louis Vuitton-fabriek in Texas of Carolina.

Burke maakte verder bekend waarschijnlijk ook een tweede fabriek te openen in Frankrijk en de productieplaats in Portugal uit te breiden.

De grotere vraag naar items van Louis Vuitton is volgens Bloomberg in lijn met de wereldwijd groeiende vraag naar luxegoederen. Eerder werd verwacht dat de vraag nog enige tijd zou uitblijven door de economische crisis in China en terreurdreiging in Europa. Ook LVMH overtrof die verwachtingen en rapporteerde in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar een omzetstijging van 15 procent. Die stijging is deels ook te danken aan de benoeming van creatief directeur Nicolas Ghesquière, die het merk Louis Vuitton heeft versterkt.

Beeld: Louis Vuitton Facebook

Louis Vuitton