Levi’s ziet omzet in alle markten groeien in Q1

Een goede start van het boekjaar voor Levi Strauss & Co. De Amerikaanse denimproducent behaalde in de eerste drie maanden van FY2019 een omzet van 1,43 miljard dollar (1,27 miljard euro), wat neerkomt op een groei van 7 procent. Dat blijkt uit het kwartaalrapport.

De resultaten voldoen aan Levi’s’ verwachtingen, daar het eerder een omzet van tussen de 1,42 en 1,44 miljard dollar (1,26 en 1,28 miljard euro) voorzag. De omzet uit direct-to-consumer activiteiten van het bedrijf steeg in het eerste kwartaal met 10 procent, aangedreven door een uitbreiding van het retailnetwerk en een groei van e-commerce. De omzet uit groothandelsactiviteiten kwam 5 procent hoger uit ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Het eerste kwartaal markeert ons zesde opeenvolgende kwartaal met tweecijferige omzetgroei bij constante wisselkoersen. De groei was breed verdeeld over alle drie de regio’s en alle kanalen, wat aantoont dat onze strategieën en investeringen hun vruchten afwerpen,” verklaart Chip Bergh, CEO en voorzitter van Levi Strauss & Co.

Levi’s realiseerde de grootste groei in Amerika (Noord, Midden en Zuid), waar de omzet met 9 procent steeg als gevolg van hogere inkomsten in beide kanalen. In Azië kwam de omzet 8 procent hoger uit en in Europa zag Levi’s de omzet met 3 procent groeien.

Beeld: Levi’s Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN