Is het Franse modehuis Lanvin te koop? De Taiwanese meerderheidsaandeelhouder Shaw-Lan Wang overweegt een eventuele verkoop. Dat melden bronnen van Women’s Wear Daily.

Wang zou een andere familie in Azië hebben benaderd over een eventuele verkoop van haar aandeel, maar er hebben nog geen officiële onderhandelingen plaatsgevonden. Volgens WWD zouden diverse investeringsbanken, los hiervan, de gebruikelijke kopers - zoals Kering, LVMH en de Qatari Mayhoola for Investments - al onofficieel hebben benaderd over hun mogelijke interesse.

Er is nog absoluut geen sprake van een daadwerkelijke verkoop. Persmagnaat Wang zou in het verleden al meerdere malen benaderd zijn geweest om haar aandeel van de hand te doen, maar ging daar niet op in. Nu ontkent Lanvin ook dat zij heeft gereageerd op de avances van geïnteresseerde partijen.

Wang kocht Lanvin van L’Oreal in 2001 en nam toen ontwerper Alber Elbaz aan om de creatieve leiding van het huis over te nemen. Tot 2008 boog Wang zich persoonlijk over de zakelijke kant van het bedrijf, maar tegenwoordig heeft topvrouw Michele Huiban de leiding. Zij werd in 2013 benoemd als CEO en is sinds 2008 werkzaam voor Lanvin.

Mocht Wang Lanvin inderdaad willen verkopen, dan staat haar nog een partij mogelijk in de weg. Een trust van de familie Bartel nam in twee verschillende transacties in 2009 en 2012 25 procent van Lanvin moederbedrijf Arpege SAS over. Deze trust zou een aantal preventieve rechten hebben in het geval van een mogelijke verkoop. Ook Elbaz zou aandeelhouder zijn in het bedrijf.

Volgens WWD genereert Lanvin een jaaromzet van bijna 250 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN