• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Kleine 6 op de 10 modehandelaren heeft minder verkocht dan in 2019’

‘Kleine 6 op de 10 modehandelaren heeft minder verkocht dan in 2019’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Unsplash

De modebranche in België heeft gemiddeld 15 tot 20 procent minder omzet behaald dan in 2019, zo blijkt uit een rondgang van brancheorganisatie Mode Unie. Een kleine 6 op de 10 (57,5 procent) van de handelaren geeft aan minder verkocht te hebben in 2021 dan in 2019.

De coronamaatregelen bleven drukken op de resultaten, zo blijkt uit het bericht van Mode Unie. Zo is er een terugval in verkoop te zien sinds de verstrengde maatregelen in november.

De wintersolden staat tevens alweer voor de deur. De koopjesperiode gaat van start op maandag 3 januari. Uit de rondvraag van Mode Unie blijkt dat de meerderheid van de handelaren (51,1 procent) dezelfde verkoop verwacht als vorig jaar. 4 op de 10 verwacht een mindere verkoop. De wintersolden afgelopen januari werd al verlengd tot halverwege februari, maar werden alsnog als dramatisch bestempeld.

“Modehandelaars hopen dat consumenten tijdens de laatste week van de Kerstvakantie nog soldenkoopjes komen doen. De soldenstart valt dit jaar op maandag, wat betekent dat aankopen over een hele week gespreid kunnen worden en soldenshoppen dus zeker en vast veilig kan. Bovendien is een winkeluitstap goed voor de moraal en geeft het scoren van een koopje een goed gevoel, iets wat we met ons allen goed kunnen gebruiken in deze moeilijke tijden,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie.

De afgelopen dagen is het al druk in België met Nederlandse dagjesmensen. In Nederland is de horeca en retail gesloten, wat vermoedelijk leidt tot grotere aantallen mensen die de grens overgaan voor een uitje. Dit aantal kan nog groter worden tijdens de soldenperiode.

Coronavirus
Mode Unie