Luxe groep Kering is de Italiaanse belastingdienst 1,4 miljard euro schuldig, zo melden Italiaanse autoriteiten. Het bedrag heeft betrekking op de periode tussen 2011 en 2017, zo meldt WWD.

Dochterbedrijf Luxury Goods International, gebaseerd in Zwitserland, zou in die periode zaken hebben gedaan in Italië en moet daar belasting over betalen. Dit is het resultaat van een auditrapport dat is gemaakt, maar waar nog geen definitief besluit over is genomen. Kering meldt tegen WWD dat het vertrouwen heeft in het proces en transparant zal zijn over de belastingen om op deze manier alle rechten van het bedrijf te verdedigen. De groep is het niet eens met het auditrapport, zowel de uitkomst als het bedrag dat wordt genoemd.

Gucci is het belangrijkste onderdeel van het onderzoek, het merk werd in november al onderzocht vanwege het ontduiken van 1 miljard euro aan belastingen. Destijds werd vermoed dat Gucci belasting ontdook over de verkopen in Italië in een ander land waar de belasting prijzen beter waren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN