Kering FY: omzet Bottega Veneta weer in de plus, Saint Laurent noteert hoogste groei

Modegroep Kering heeft tijdens het afgelopen boekjaar een omzetplus van 16,2 procent gerealiseerd. Aan het einde van het boekjaar had het luxe concern een omzet van 15,8 miljard euro behaald. Bottega Veneta, een van de merken uit het portfolio van het merk keerde tijdens het financiële jaar terug naar omzet groei.

Waar Bottega Veneta in het voorgaande boekjaar nog een omzetdaling van 5,7 procent voorgeschoteld kreeg, heeft het merk tijdens het boekjaar 2019 een stijging van 5,3 procent genoteerd. Kering meldt dat dit voornamelijk te danken is aan het succes van de nieuwe collecties. Het modemerk heeft redelijk recent een nieuwe creatief directeur gekregen: Daniel Lee. Al sinds het debuut van de ontwerper bij Bottega Veneta wordt er goed gereageerd op de collecties door pers en consumenten.

Bottega Veneta keert terug naar omzetgroei in Kering FY

Gucci blijft de modegroep aanvoeren als het merk met de hoogste omzet. Dankzij een stijging van 16,2 procent behaalde het merk een omzet van 9,6 miljard euro. Yves Saint Laurent behaalde een omzetstijging van 17,5 procent. Het modehuis behaalde dankzij de stijging een omzet van 2 miljard euro.

Kering vat de overige modehuizen uit het portfolio in het verslag samen onder de noemer ‘andere huizen’. Hier vallen onder andere Balenciaga en Alexander McQueen onder. Kering meldt dat voornamelijk deze modehuizen het goed hebben gedaan tijdens het financiële boekjaar. De categorie ‘ andere huizen’ behaalde een omzetplus van 20,3 procent en een totale omzet van 2,5 miljard euro.

Het netto inkomen van de groep kwam aan het einde van de twaalf maanden neer op 3,2 miljard euro dankzij een stijging van 15,1 procent.

Foto's: Bottega Veneta SS20 campagne, eigendom Bottega Veneta

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN