• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kering brengt aandeel Puma terug door uitgifte obligaties

Kering brengt aandeel Puma terug door uitgifte obligaties

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kering wil zijn resterende aandeel van 15,7 procent in Puma terugbrengen door middel van een uitgifte van obligaties ter waarde van 500 miljoen euro (oftewel ruim 3 procent van zijn huidige aandeel) die omgezet kunnen worden in aandelen in het Duitse sportmerk. Dat schrijft Reuters.

Vorig jaar bracht het Franse luxeconcern 70 procent van Puma onder bij aandeelhouders zoals Artemis, het holdingbedrijf van de familie Pinault, en bleef met een aandeel van 15,7 procent over. Artemis, en daarmee de familie achter Kering, Pinault, zijn daarmee met bijna 29 procent de grootste aandeelhouder in het merk.

Kering heeft zich in de afgelopen jaren meer toegespitst op grote luxe merken. Het bedrijf liet echter in juli weten dat het niet van plan is zijn aandeel in Puma volledig van de hand te doen, aldus Reuters.

Puma sloot het tweede kwartaal van het lopende boekjaar af met omzetstijging van 17 procent naar 1,22 miljard euro. Als gevolg van het bericht van Kering daalde de koers van Puma op woensdagochtend met 2,6 procent.

Kering
Puma