• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kate Spade stuwt omzetgroei van 33 procent bij Tapestry

Kate Spade stuwt omzetgroei van 33 procent bij Tapestry

Door Caitlyn Terra

2 mei 2018

Business

Tapestry, Inc. (voorheen bekend als Coach, Inc.) heeft in het derde kwartaal de omzet zien stijgen met 33 procent, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Die groei wordt voornamelijk gestuwd door de aankoop van het merk Kate Spade, aldus Tapestry, Inc.

De luxe groep behaalde een omzet 1,32 miljard dollar (circa 1 miljard euro) in het kwartaal. Het netto inkomen steeg in het derde kwartaal naar 140 miljoen dollar (circa 116 miljoen euro) ten opzichte van een netto inkomen van 122 miljoen dollar (101 miljoen euro) hetzelfde kwartaal vorig boekjaar.

“Onze sterke resultaten in het derde kwartaal waren consistent met onze verwachtingen, we verwachtten tweecijferige omzet en winstgroei,” aldus CEO van Tapestry, Inc. Victor Luis. Volgens het bedrijf is een deel van de groei te danken aan de aankoop van Kate Spade, terwijl bij het merk het afgelopen kwartaal juist de omzet afnam met negen procent. Dit is te wijten aan de strategische terugtrekking in de groothandel en afname aan e-commerce, aldus de groep. In totaal werd in het kwartaal 269 miljoen dollar (circa 224 miljoen euro) aan omzet behaald door het merk.

Coach, een van de merken uit het portfolio van Tapestry, Inc., behaalde een groei van 6 procent. Het merk zag de omzet stijgen naar 969 miljoen dollar (circa 807 miljoen euro) het afgelopen kwartaal. Bij gelijk aantal winkels zag het merk de omzet met 3 procent groeien. Vooral in Noord-Amerika profiteerde het merk van goede resultaten, aldus Tapestry, Inc. Bij Stuart Weitzman steeg de omzet met 4 miljoen dollar naar 84 miljoen (66 miljoen euro). De resultaten werden beïnvloed door productieproblemen, aldus de groep.

Beeld: Tapestry, Inc. website