• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kate Spade levert gemengde resultaten in Q3

Kate Spade levert gemengde resultaten in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse mode- en accessoiremerk Kate Spade boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 29,6 miljoen dollar (26,7 miljoen euro) of 23 cent per aandeel, een grote stijging tegenover een nettowinst van 2,3 miljoen dollar een jaar geleden. De omzet steeg met 14 procent naar 316,5 miljoen dollar, hoger dan de 2310,7 miljoen die analisten volgens Thomson Reuters hadden verwacht.

Toch daalde de koers met 9,7 procent op woensdagochtend nadat Kate Spade een lager dan verwachtte vergelijkbare omzet rapporteerde en waarschuwde dat hoge prijzen de resultaten tijdens het kerstseizoen zouden drukken.

De vergelijkbare omzet, waaronder ook de omzet uit onlineactiviteiten, steeg met 6,7 procent, lager dan de gemiddelde groei van 7,4 procent die analisten hadden voorspeld, volgens onderzoeksbureau Consensus Metrix. Het merk weet het teleurstellende resultaat aan minder vraag naar afgeprijsde producten en minder toerisme.

De brutomarge daalde met 59,4 procent als gevolg van grotere uitgaven aan reclame voor discountartikelen en lagere prijzen op bepaalde producten om klanten aan te trekken.

Kate Spade