• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Jimmy Choo wordt mogelijk verkocht

Jimmy Choo wordt mogelijk verkocht

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Luxemerk Jimmy Choo staat in de etalage. Het luxebedrijf heeft overeenstemming bereikt met de grootste investeerder, JAB Luxury, die 67,66 procent van de aandelen in handen heeft.

De verkoop is een van de strategische opties die Jimmy Choo onderzoekt. Als het aan het luxebedrijf ligt wordt er een ‘maximale waarde voor aandeelhouders gecreëerd’, zo blijkt uit ingediende documenten. Jimmy Choo laat weten dat het nog geen biedingen heeft ontvangen voor een mogelijke verkoop. Het bedrijf werkt samen met BofA Merrill Lynch en Citi.

In 2014 maakte Jimmy Choo de beursgang op de Londense aandelenmarkt. In de afgelopen periode zat het aandeel in de lift. Er is meer vraag naar luxe-items, ook bij andere luxemerken. Het financiële jaar 2016 werd afgesloten met een omzet van 364 miljoen pond (424 miljoen euro), wat ten opzichte van het voorafgaande financiële jaar een stijging van 15 procent was. Het bedrijf profiteerde onder andere van het Brexit-effect, de groei in Azië en boekte daarnaast veel succes met de collectie mannenschoenen. Volgens het luxelabel verbetert de omzet op alle markten en heeft het merk een sterke positie in 2017.

Beeld: Jimmy Choo website

Jimmy Choo