Inditex ligt financieel op schema na eerste negen maanden van 2015

De rijkste man ter wereld is hij niet meer, maarAmancio Ortega kan tevreden zijn met de financiële resultaten die zijn bedrijf Inditex in de eerste negen maanden van 2015 heeft behaald. De omzet van het bedrijf bedroeg na deze periode 14,7 miljard euro: een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

De totale verkoop van de modegroep steeg met 15 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Ook de brutowinst van het bedrijf lag dit jaar hoger dan in 2014: het bedrijf mocht 8,7 miljard euro bijschrijven, wat 16 procent meer is dan vorig jaar. Tot slot zag het Spaanse bedrijf ook de EBITDA (inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen opactiva en afschrijvingen op leningen en goodwill) stijgen. Dit bedrag kwam neer op 3,3 miljard euro, wat een stijging van 18 procent in vergelijking met vorig jaar is.

De resultaten die Inditex heeft gepubliceerd laten volgens het bedrijf zien dat de verkoop zowel in de webwinkel als in fysieke winkels op schema ligt. Zo opende het bedrijf, dat onder andere eigenaar is van Zara, Bershka en Pull & Bear, onlangs een Zara flagshipstore in New York en stelde het in september de webshop van hetzelfde merk beschikbaar in onder andere Hong Kong en Taiwan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN