• Home
  • Nieuws
  • Business
  • IC Group ziet omzet met 6,6 procent dalen in Q1

IC Group ziet omzet met 6,6 procent dalen in Q1

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het eerste kwartaal heeft IC Group een omzet van 851 miljoen Deense kroon (114 miljoen euro) gerapporteerd. Dat komt neer op een groei van 0,9 procent, of 1,8 procent in lokale valuta. Dat blijkt uit het interim rapport van de groep.

Het moederbedrijf van merken als Peak Performance, By Malene Birger en Tiger of Sweden liet weten dat er minder klanten naar de winkels kwamen; de omzet bij een gelijkblijvend aantal winkels daalde met 6,6 procent.

Peak Performance genereerde een omzet van 348 miljoen Deense kroon, met een groei van 1,5 procent. De operationele winst bedroeg 62 miljoen Deense kroon, met een EBIT-marge van 17,2 procent. Tiger of Sweden rapporteerde een omzetgroei van 4,3 procent tot 289 miljoen Deense kroon. De operationele winst kwam uit op 55 miljoen Deense kroon, met een EBIT-marge van 19 procent. By Malene Birger deed het iets beter met een omzetgroei van 4,8 procent, en 99 miljoen Deense kroon. De operationele winst bedroeg 4 miljoen Deense kroon, met een EBIT-marge van 4 procent.

De brutowinst van IC Group bedroeg 477 miljoen Deense kroon, met een brutomarge van 56,1 procent, vergelijkbaar met het vorige boekjaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 135 miljoen Deense kroon . De EBIT-marge was lager dan vorig jaar; 15,9 procent, ten opzichte van 19,3 procent in het eerste kwartaal vorig jaar.

Het bedrijf verwacht dat de omzet blijft groeien, in lokale valuta denkt IC Group aan een stijging van tenminste 6 procent. Dit komt overeen met de gerapporteerde omzetgroei van 5 procent uit de groothandel- en retailomzet. Eerder dit jaar kondigde IC Group aan 10 tot 15 nieuwe winkels te openen, maar dat worden er meer, namelijk 15 tot 20. Voor de rest van het boekjaar verwacht het bedrijf een gelijke omzet bij een gelijkblijvend aantal winkels.

Beeld: Facebook Tiger of Sweden

Tiger of Sweden