Hugo Boss verhoogt verwachting boekjaar 2017

Hugo Boss heeft in het derde kwartaal de omzet zien groeien met drie procent, zo rapporteert het bedrijf. “We zijn goed op weg om onze doelen voor 2017 te bereiken en zelfs enkele daarvan te overstijgen,” aldus CEO van Hugo Boss AG, Mark Langer. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers meldde het bedrijf ook de verwachting voor het gehele boekjaar te verhogen.

“De resultaten in onze eigen retailactiviteiten zijn bijzonder bevredigend. We maken veel vooruitgang met het herpositioneren van Boss en Hugo. Over een paar weken zullen onze klanten de eerste items van onze Spring/Summer 2018 collectie kunnen kopen. We hebben de fundering gelegd voor winstgevende groei in de toekomst,” aldus Langer.

De omzet in het derde kwartaal kwam neer op 711 miljoen euro. Bij een gelijk aantal winkels steeg de omzet met 5 procent. In Europa, de grootste markt van Hugo Boss AG, was een omzetgroei van 5 procent te zien. In deze regio bedroeg de omzet 474 miljoen euro. De groei in Europa werd vooral gestuwd door positieve resultaten in Groot-Brittannië (9 procent), Duitsland (5 procent) en de Benelux (4 procent). In Amerika nam de omzet af met 9 procent, voornamelijk vanwege de afname in groothandelsactiviteiten in de Verenigde Staten. In Canada en Latijns Amerika zag de groep wel groei. In deze regio rapporteerde Hugo Boss een omzet van 136 miljoen euro. In Azië zag de groep een groei van 5 procent.

Hugo Boss verwacht nu dat ze dit boekjaar af zullen sluiten met een lage eencijferige groei. Eerder verwachtte de groep nog dat de omzet stabiel zou blijven. Ook de verwachting voor het EBITDA is bijgesteld door Hugo Boss. In eerste instantie verwachtte het bedrijf een verandering tussen de -3 en 3 procent. Dit is nu veranderd naar een stabiele ontwikkeling gedurende het hele jaar.

Beeld: Hugo Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN