Hugo Boss stelt teleur in 2014

Hoewel Hugo Boss een stijging van het voorlopige bedrijfsresultaat voor 2014 rapporteerde, stelde het Duitse modehuis de markten teleur met de cijfers en daalden de aandelen als gevolg met 4 procent.

Het bedrijf boekte een bescheiden brutowinststijging van 1 procent naar 437 miljoen euro, terwijl analisten een brutowinst van 470 miljoen euro hadden verwacht. De winst werd gedrukt door een eenmalige kostenpost van 19 miljoen euro, hoofdzakelijk als gevolg van de geplande consolidatie van de productiefaciliteiten en de breuk met een agent in het Midden-Oosten, aldus Hugo Boss.

De jaaromzet steeg met 6 procent naar 2,57 miljard euro. Volgens Reuters hadden analisten een omzet van 2,59 miljard euro verwacht.

Hugo Boss stelt teleur in 2014

Vierde kwartaal valt tegen

Hoewel de omzet in alle regio's, met name Europa en Azië, gedurende het jaar was gegroeid, zei Hugo Boss dat de Europese omzet in het vierde kwartaal beduidend minder hard was gestegen als gevolg van dalende vraag naar luxe in de regio. De vergelijkbare omzet bleef gedurende het kwartaal onveranderd, terwijl de bruto omzet met slechts 5 procent steeg, vergeleken met een stijging van 9 procent in het derde kwartaal. De damescollecties van ontwerper Jason Wu doen het echter wel heel goed, aldus het bedrijf.

Ondanks de recente dalingen in Europa, vestigt Hugo Boss nu vooral de aandacht op het Midden Oosten en Azië, waar het bezig is met een plan om het management en de productie te centraliseren. Daarmee hoopt het bedrijf de retailactiviteiten in deze belangrijke markten te versterken.

In Azië zal Hugo Boss per 1 maart 17 winkels overnemen van zijn Koreaanse franchisepartner TDCo, en per 1 april neemt het 21 winkels in China over van zijn lokale partner. Daarmee krijgt het bedrijf de volledige controle over 130 winkels in China.

Ook in het Midden-Oosten heeft Hugo Boss de samenwerking met een lokale partner beëindigd, waardoor het de distributie en groei in het gebied zelf in handen krijgt. Het bedrijf verwacht dat deze aanpassingen 1 procent aan omzetgroei zal bijdragen aan het resultaat voor 2015. Ook verwacht het dat de operationele winst hierdoor zal verbeteren.

Hugo Boss maakt op 12 maart de definitieve jaarcijfers bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN