• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hugo Boss Q3 zwakker dan verwacht

Hugo Boss Q3 zwakker dan verwacht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hugo Boss heeft na een teleurstellend derde kwartaal de verwachtingen voor boekjaar 2015 naar beneden bijgesteld. Verminderde groei in Azië en in Noord en Zuid Amerika zou hiervan de oorzaak zijn geweest, aldus het Duitse modehuis.

Het bedrijf zag de EBITDA (bedrijfskasstroom) in het derde kwartaal met 8 procent dalen naar 168 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet 4 procent, maar met de effecten meegerekend daalde deze met 1 procent.

Volgens Hugo Boss nam de groei in China en in Noord- en Zuid-Amerika aanzienlijk af tegen het einde van het derde kwartaal. De omzet in China daalde, en minder vraag van toeristen leidde in de Verenigde Staten naar een verminderde groei van de retail- en groothandelsactiviteiten. Alleen in Europa deed het merk het goed.

Het bedrijf verwacht nu voor boekjaar 2015 een EBITDA van 3 tot 5 procent, terwijl het eerder een prognose van 5 tot 7 procent had gedaan. De omzet zal naar verwachting ook met 3 tot 5 procent stijgen, met koerswisselingen meegerekend, aldus Hugo Boss. De definitieve kwartaalcijfers brengt het bedrijf volgende maand uit.

Hugo Boss