Hudson’s Bay heeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar bijgesteld nadat is gebleken dat de vergelijkbare omzet in de tweede helft van het jaar niet verbeterd was zoals verwacht. Als gevolg kelderde de koers op vrijdag met ruim 10 procent.

De Canadese retailgroep rapporteerde voor het derde kwartaal een daling van 3,6 procent van de vergelijkbare omzet, zonder de effecten van wisselkoersen meegerekend. Het bedrijf zei ook dat het kapitaalinvesteringen zou verlagen van 750 tot 850 miljoen Canadese dollar (510 tot 578 miljoen euro) naar 700 tot 750 miljoen Canadese dollar.

”Het moderetailklimaat stond ook in het derde kwartaal onder druk,” zei CEO Jerry Storch in een persverklaring, maar voegde daaraan toe dat hij optimistisch blijft over de aankomende kerstperiode die vorig jaar leed onder het effect van ongebruikelijk warm weer.

De grote verliezer in het derde kwartaal was de categorie prijzenvechters. De vergelijkbare omzet daalde bij merken als Saks Off Fifth en de onlangs overgenomen Gilt Groupe met 8,4 procent. Toegenomen concurrentie in deze categorie zou hiervan de oorzaak zijn.

De Canadese retailgroep groep verwacht nu een jaaromzet van 14,5 tot 14,9 miljard Canadese dollar (9, 86 miljard tot 10,2 miljard euro), tegenover de eerder verwachtte 1,49 tot 15,9 miljard Canadese dollar. De vergelijkbare omzet zal naar verwachting onveranderd blijven of tot maximaal 3 procent stijgen.

De volledige resultaten van het derde kwartaal zullen op 5 december worden bekendgemaakt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN