• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hoge investeringen drukken resultaten Suitsupply in FY2017

Hoge investeringen drukken resultaten Suitsupply in FY2017

Door Tessa Guntlisbergen

19 apr 2018

Business

Suitsupply noteert een flinke omzetstijging over fiscaal jaar 2017. De omzet kwam 38,6 miljoen euro, ofwel 19 procent, hoger uit op 245,6 miljoen euro. Dat meldt Quote op basis van het onlangs gepubliceerde jaarverslag.

Recordaantal winkelopeningen drukt cijfers Suitsupply

Desondanks kwamen zowel het EBITDA als het nettoresultaat van de moderetailer flink lager uit ten opzichte van boekjaar 2016. Het EBITDA daalde van 25,3 miljoen euro naar 19,2 miljoen euro en het bedrijf rapporteerde een verlies van 11,2 miljoen euro, ten opzichte van een winst van 3,2 miljoen euro een jaar eerder. De voornaamste reden zou het grote aantal investeringen zijn. De holding achter Suitsupply opende in 2017 een recordaantal van 27 nieuwe winkels. De daarbij behorende toename van personeels-, huisvestings- en transportkosten hebben de resultaten beinvloed volgens het bedrijf, zo schrijft Quote, gedrukt.

Suitsupply-CEO Fokke de Jong meldt tegenover Quote de resultaten dan ook te hebben verwacht. “We hebben in 2017 bijna vijftig procent meer winkels geopend, dat is een goede verklaring voor de gedaalde EBITDA.” Het duurt volgens De Jong wel even voordat de investeringen zich gaan terugbetalen. Het is voor de directeur geen reden om het aantal investeringen te beperken. “In de eerste zes maanden van 2018 willen we al 25 winkels openen en ook onze vrouwentak Suistudio gaan we op iets kleinere schaal verder uitbouwen,” zegt hij tegen Quote.

Het bedrijf wordt in de vermindering van financiële lasten geholpen door een vorig jaar overeengekomen herfinanciering, waarbij het 300 miljoen euro aan groeikapitaal aantrok.

De Jong richtte Suitsupply in 2000 op. Eind 2017 beschikte het bedrijf in totaal over 96 winkels in 21 landen wereldwijd, verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika. Vorig jaar lanceerde Suitsupply het nieuwe merk Suistudio, een zelfstandige pakkenlijn voor vrouwen, in een flagshipstore in Amsterdam.

Foto: De onlangs geopende Suitsupply winkel in Berlijn. Credit: Suitsupply.

SuitSupply