Hermès voert winst op met 15 procent naar 1,4 miljard in 2018

Hermès heeft de netto winst flink opgehoogd in het boekjaar 2018. Uit de gerapporteerde jaarcijfers blijkt dat het luxe modehuis een nettowinst heeft behaald van 1,405 miljard euro door een stijging van 15 procent. De omzet bedroeg een kleine 6 miljard euro (5,966 miljoen euro).

“Dit jaar heeft Hermès opnieuw een aanzienlijk resultaat geleverd, dankzij het talent en de toewijding van de vrouwen en mannen van Hermès. Het bevestigt de kracht van het groeimodel van de groep,” aldus Axel Dumas, de uitvoerend voorzitter van Hermès in het verslag.

Hermès nog steeds populair, voert winst op met 15 procent in 2018

In de Aziatische markt (exclusief Japan) zat de meeste groei voor Hermès, daar werd de omzet met 10,1 procent opgevoerd. In het gebied behaalde het modehuis een omzet van 2,89 miljard euro. Japan behaalde een omzet van 4,4 procent en een omzet van 748,3 miljoen euro. Hermès wist in Amerika het momentum te behouden en voerde de omzet met 6,3 procent met een omzet van 1 miljard euro. Frankrijk, het thuisland van Hermès, behaalde een omzetstijging van 6 procent ondanks de negatieve impact aan het einde van het jaar. Ook Hermès had namelijk last van de ‘gilets jaunes’ die Frankrijk in de ban hielden aan het einde van 2018. In de rest van Europa werd een omzet behaald van 1,1 miljard euro door een toename van 6 procent.

De lederen goederen en zadels van Hermès genereerden nog steeds de meeste omzet binnen bij de luxe groep (2,9 miljard euro), maar de categorie ready-to-wear en accessoires behaalde in het boekjaar de meeste omzetgroei, namelijk 10,9 procent. Ready-to-wear en accessoires brachten gezamenlijk een omzet van 1,3 miljard euro op voor Hermès. Bij de lederen goederen werd een groei van 6,3 procent bij huidige wisselkoersen behaald. Zijde en textiel leverde als categorie een omzet van 536,9 miljoen euro door een toename van 0,5 procent. Het luxemodehuis handelt ook nog in parfums en horloges.

Beeld: Hermès investor website

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN