Hermès opent twee nieuwe locaties voor leerproductie

Luxelabel Hermès ziet de categorie Lederwaren groeien en breidt daarom de capaciteit uit. Er worden twee nieuwe ‘workshops’ geopend in Frankrijk. De nieuwe productielocaties voor Lederwaren worden gevestigd in de regio Nouvelle- Aquitaine en Normandë en zorgen samen voor 200 nieuwe banen.

Op 9 juni is de Saint-Junien handschoenfabriek verhuisd naar de voormalige wolverwerkingsinstallatie -met een oppervlakte van 1.500 vierkante meter- aan de oever van de Vienne rivier. De productie van kleine lederwaren zal worden toegevoegd aan de werkzaamheden. Er worden al op ambachtelijke en historische wijze handschoenen gemaakt. De productielocatie Ganterie-Maroquinerie de Saint-Junien zal uiteindelijk 120 ambachtslieden in dienst hebben.

De Hermès-leerfabriek in Normandië, die al sinds 1996 op dezelfde locatie zit als Hermès Parfums, is verhuisd naar een aparte locatie van 5.700 m2 in Val-de-Reuil. Hermès blijft werken met het Lycée des Métiers d'Art Augustin Boismard in Brionne, waar de opleiding voor lederwaren ambachtslieden gevestigd zijn. Op de nieuwe locatie zullen 250 ambachtslieden lederen producten voor het modehuis gaan maken.

Beeld: FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN